Iklan Berbayar

KEPADA YANG BERKENAAN

APA YANG TERTULIS MERUPAKAN PANDANGAN PERIBADI PENULIS. TIADA KAITAN DAN SANGKUT-PAUT DENGAN MANA-MANA PIHAK. JIKA TERDAPAT KESILAPAN DAN SALAH FAHAM, PENULIS DENGAN RASA RENDAH DIRI MEMOHON MAAF.
Anda mempunyai cerita yang menarik atau pendapat yang bernas yang anda ingin kongsikan? Emailkan sahaja cerita/pendapat anda ke eyeshield21xx@gmail.com.

Followers

5 Tahun Tidur Sebantal, semalam baru tahu Haram atau Halal?

0 comments

Assalamualaikum...


Klik gambar untuk terus ke blog Semut Hitam.

Penulis pada mulanya faham mungkin hubungan antara lelaki dan wanita yang tidak sah taraf nikah nya. Tapi rupa-rupa lain ceritanya. Terkena nampaknya. Rupa-rupanya ia berkait rapat dengan kenyataan yang dikeluarkan oleh Ketua Dewan Ulama PAS.


Sekian.. terima kasih

SYIAH telah menapak di Facebook

0 comments

Assalamualaikum...
 
 (Klik gambar untuk ke halaman Facebook Group)

ALOR SETAR – Selepas pendedahan demi pendedahan dilakukan oleh tokoh-tokoh agama, pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dan ahli politik mengenai kegiatan fahaman Syiah di negara ini, gerakan itu didapati semakin giat mengembangkan fahaman berkenaan kepada golongan belia menerusi laman sosial.
Tinjauan Sinar Harian mendapati ia mula menular di laman sosial dengan pelbagai nama akaun sejak Ogos 2011 dan Mei 2012. Bagaimanapun, penularan itu dilihat semakin aktif sejak kebelakangan ini.

Lebih mengejutkan, akaun tersebut turut menggunakan nama ‘ i’m proud to be Syiah in Malaysia’ sebagai tarikan kepada pengguna laman sosial.

Difahamkan, penggunaan laman sosial itu bertujuan untuk mendedahkan mengenai fahaman dan kegiatan Syiah serta perbezaan Ahli Sunnah Wal Jamaah dengan Syiah.

Bagaimanapun, rata-rata pengguna Facebook (FB) yang beragama Islam mengambil kesempatan untuk meninggalkan komen yang berbentuk kemarahan termasuk mencerca perbuatan dan kegiatan fahaman itu di akaun  berkenaan kerana bertentangan dengan ajaran Islam sebenar.

Untuk bacaan penuh sila layari www.sinarharian.com.my

Atau untuk tulisan dari blog yang lain, boleh layari di http://thepoliticianblogger.blogspot.com/2013/09/syiah-rancangan-jahat-untuk.html


ISU : Polis Raja Di Malaysia

0 comments
Assalamualaikum....

Dalam dua tiga hari kebelakangan ini, isu yang paling HOT pastinya kecuaian kakitangan RTM yang memaparkan logo PDRM yang mungkin secara tidak sengaja telah memaparkan Polis Raja Di Malaysia.

 ( klik gambar untuk melihat video)

Pendapat penulis pula, apa salahnya kalau dikatakan Polis raja di Malaysia jika mereka ikhlas dan jujur dalam menjalankan tugas mereka. Jika mereka tidak menyalahgunakan kuasa yang diamanahkan oleh Sultan/Raja/Yang DiPertuan Besar/YDPA dalam memastikan keselamatan dan keamanan negara terjamin. Takkanlah Sultan/Raja/Yang DiPertuan Besar/YDPA sendiri turun ke padang untuk menangkap penjenayah, menjaga keselamatan dan keamanan  negara. Sudah pastilah Sultan/Raja/Yang DiPertuan Besar/YDPA perlu mengamanahkan tugas tersebut kepada Polis yang mewakili kuasa Sultan/Raja/Yang DiPertuan Besar/YDPA.

Walau bagaimanapun, pihak RTM telah meminta maaf secara terbuka kepada PDRM di atas kecuaian dan kesilapan penyiaran Logo PDRM oleh RTM. Malah, kakitangan yang terlibat pula telah dikenakan tindakan dibuang kerja oleh RTM.

(klik video di atas untuk lihat)
  

Sekian, terima kasih.


"ANU" itu bukan milik saya - Adi Putra

0 comments


Untuk penulisan yang lebih lanjut, dapatkan Sinar Harian bertarikh 11 September 2013 atau terus sahaja klik di www.sinarharian.com.my


Hosting Murah dan Stable

Malaysia Hosting MERCUMAYA.NET